CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

dijous, 25 de desembre del 2008

Definicions

- Individu: és qualsevol ésser complet que pertany a una espècie, sigui animal o vegetal.
- Individualisme possesiu: és una teoria que cada ésser humà és l'únic propietari de la seva persona i les seves capacitats.
- Socibilitat natural: teoria de Aristotil sobre que l'ésser humà és sociable per naturalesa.
- Contractualisme: Aquesta teoria diu que viure en una societat no és exigència de la naturalesa, sino que la societat és una construcció artificial.
- Voluntat general: és el conjunt de la societat que es posa en comú per prendre una desició.
- Antropologia cultura: estudia la manera de viure dels diferents grups humans i l'evolució que ha experimentat.
- Socialització primària: És la part més important del procés. Té l'objectiu d'introduir el subjecte en la societat i es desenvolupa en el si de la família durant la primera etapa de la infantesa.
- Cultura: cojunt d'artefactes, costums, creences, conducte que un grup humà accepta com a propi.
- Subcultures: Estàn dintre de les cultures, dins de cada una existeixen diferències motivades per l'edat, el nivell socioeconòmic, la classe social.
- Contracultura: és un moviment de rebel·lió contra la cultura hegemònica que presenta un projecte de cultura i societat alternatives.
- Civilització: procedeix dels termes llatins civis i civitas. Parla de civilització és parlar del que és propi de la ciutat.
- Etnocentrisme: analitza les cultures des del punt de vista de la pròpia cultura, que es converteix en la mesura per valorar les altres.
- Racisme: opinen que cadascú es quedi al seu país i visqui segons la seva cultura.
- Aporofòbia: El rebuig i menyspreu envers el pobre.
- relativisme cultural: proposa analitzar les diverses cultures des dels seus propis valors i no des d'una cultura aliena, i recomana la tolerància cap a les diferents expressions culturals.
- Interculturalisme: parteix del respecte a les altres cultures, i la trobada entre les diferents cultures en condicions d'igualtat.