CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

dijous, 28 de gener del 2010

Activitat 11

Fedó comenta l'argumenta de contraris basant-se que les coses es creant del seus propis contraris. Afirmant que tot el que neix mort i ho que mort neix un altre vegada, per tant l'anima es a Hades, on es comprova que les animes son immortals i aquestes passen d'un cos a un altres però sempre immortals.


"La lluita dels contraris"


S'expressa la creença antiga de que l’ànima es troba a l’Hades i que aquestes van d’un cos a un altre, passen d'un individu a un altre, d'aquí poden comprovar com l'anima es immortal. Desprès parla de l’argument de Sòcrates sobre els contraris on totes les cosses tenen un contrari i d’aquí sorgeixen els altres. I per acabar troba una relació entre el que diu Sòcrates i Cebes, això fa afirmar la necessitat i l’existència de contraris.


Al text la idea de lluita de contraris d’Heràclit basant-se en que del conflicte neix l’harmonia. Arguments platònics sobre l’ànima i la seva immortalitat, la successió de contraris ja que la realitat és un procés continu que fa entre d’altres que a la vida li segueixi la mort i desprès la vida i així continuament. L’ànima es transmigra periòdicament d’un cos a un altre fins la seva purificació total i per això, l’ànima dels homes morts és a l’Hades a l’espera de la seva incorporació en el cos, i així continuament, eternament.