CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

dissabte, 20 de febrer del 2010

Activitat 19


Decart es basa en fet de dubtar. Així doncs, per ell les coses abans eren indubtables i així arriba a la veritat però veu que no es la forma més correcta, llavors decideix dubtar de tots i d'aquesta manera poder arribar amb aquest mètode a la realitat.

L'existència del jo

És principalment en la búsqueda de la veritat, del que realment és evidència.
Per començar comença a tenir en compte amb les opinions per que fa al costum, les que son indubtables i així podria trobar la veritat, però al donar-se'n conta que la forma per trobar aquesta veritat seria utilitzen un altre mètode.
Dubtar de tot, creure que tot els que ens envolta es irreals, posen tota existència en dubta però això li fa arribar a la conseqüència de que el jo es l'única que cosa que mai pots dubtar, perquè si dubtes penses, si penses existeixes.

Aquesta teoria es podria comparar amb Plató al qual també creu que el món sensible és un món aparent que no proporciona la veritat. Les seves normes del mètode amb les taules que segueix Francis Bacon en el seu experiment de l’observació de la raó.
O Sant Agustí qui te un pensament sobre el jo, molt similar el qual no pensa que podem dubtar del jo, perquè si dubten ja sabem una cosa i si sabem, existim.