CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

dilluns, 22 de febrer del 2010

Activitat 21

Aquest text de Descart parla sobre els cossos, sobre la seva existència de les coses tal com es i com sens mostra , tracta d’intentar demostrar la seva existència. Per ell Déu es el creador del món per aquest motiu fa que aquest cossos tinguin una existència, perquè ell lis a donat aquesta causa, es a dir que existeixen.

L’existència dels cossos


Descart tracta de demostrar la seva teoria sobre l’existència dels cossos. Ell pensa que la causa productora d'aquestes idees no pot ser ell, perquè se li presenten encontra la seva voluntat, llavors hauran procedit d’alguna substància diferent, per això arribarà a la conclusió que la causa de l’existència dels cossos, són els cossos mateixos. Déu les ha creat i no ens poden enganyar perquè Déu no pot enganyar perquè no es la seva essència per aquest motiu a partir d’unes característiques es un cos real perquè té tanta realitat com la realitat de les idees.

Te una tendència amb Aristòtil qui atorgà importància al món sensible així com Descartes situa la idea dels cossos en el món real, en aquests mateixos objectes sensibles. Tot i així, també es pot vincular amb el pensaments Plató en la recerca de la idea productora qui situa les idees en el món intel•ligible.