CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

dimecres, 21 d’abril del 2010

Activitat 26


En el text de Hume, parla de que ell creu que per costums ha de succeir una cosa, encara que no tenim la certesa absoluta, però nosaltres percebem que si succeirà. Això es conseqüència de tenir una experiència.


Títol: L'experiència la nostra guia ?

Per explicar el seu pensament que no podem guiar-nos per el passat, ja que no sabre que passarà en el futur, l'explica mitjançant l'exemple Adam. Però podem observar com a través de l'experiència del sentits si que podem acostar-nos o pensar ho que pot succeir en un futur.
Exposa que estem determinats pel costum, que tots els nostres actes estan guiats pel costum, és a dir, en funció d’allò que estem habituats que passi.

El text com fa referència a la causa-efecte podem comparar-lo amb el filòsof Decart el qual afirma que la causa-efecte esta confirmada mitjançant la raó, que a través del dubte metòdic podem arribar a la evidencia.
També te relació amb Plató ja que aquest veu el coneixement cer en el cas de que les persones surtin de la caverna i arribin al món intel•ligible, on predomina la raó.