CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

dijous, 29 d’abril del 2010

Activitat 28



Kant en aquest fragment ens indica que el nostre coneixement comenta amb l'experiència. Amb aquesta experiència i tots els estímuls que capten del nostre entorn, el coneixement s'activa.
Però, no tot el nostre enteniment procedeix de l'experiència també podem aconseguir coneixements independents de l'experiència. Aquest s'anomenen a priori.




Títol: Experiència i enteniment el nostre coneixement





Aquest fragment pertany a l'obra de la crítica de la raó pura de Kant.
Kant en aquest escrit afirma que el nostre coneixement comença amb l'experiència.
Tots rebem impressions de tot el nostre voltant i això formarà la base del nostre coneixement i enteniment.
El coneixement podem dir que el formen dos elements. Tot el que rebem a traves de l'experiència i les impressions, Kant l'anomena coneixement a posteriori. Per altre banda el coneixement que nosaltres mateixos som capaços de produir és un coneixement a priori ( no afegim res empíric) segons Kant aquest tipus de coneixement els trobem a les matemàtiques, ciència lògiques.




La teoria de Kant la podem comparar amb altres obres de diferents filòsofs, com ara Hume i Mill.
Per Kant una part del coneixement és universal, no és fruit únicament de l'experiència, sinó que serà aconseguit reben impressions i sentits a priori.
Per Hume és diferent el coneixement prové de l'experiència obtinguda i és l'únic origen del coneixement, no podem obtenir-ho en lloc més.
La visió de Mill també és diferent, per ell el coneixement el podem aconseguir a posteriori amb l'experiència i totes les idees que anirem assolint amb el temps.